Over Tineke

 

Ik heb lang in de ‘reguliere’ gezondheidszorg gewerkt onder andere als (wijk) verpleegkundige, leidinggevende en als indicatiesteller bij het CIZ. De mens en zijn gezondheid heeft me altijd geïnteresseerd. We zitten immers heel mooi en ingenieus in elkaar!

Het heeft me lange tijd verbaasd dat in ons gezondheidszorgsysteem zelden naar de mens als geheel wordt gekeken. Er wordt naar een deel van de mens of naar een klacht gekeken, en niet naar mogelijke verbanden tussen de verschillende klachten of eigenschappen. Ik ben overtuigd van het belang van een holistische kijk*  in de geneeskunde (*kijken naar het geheel). De verschillende natuurgeneeswijzen hebben me dan ook altijd aangesproken.

In 2008 ben ik gestart met de 5-jarige opleiding voor mesologie. Ik ben in 2013 mijn praktijk gestart. Momenteel werk ik met veel passie en plezier op een prachtige locatie, het Oude Administratiegebouw, in Bakkum. Daarnaast heb ik lange tijd ook als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg gewerkt.

Het geeft mij voldoening om mensen te ondersteunen en een stuk mee te lopen in hun proces naar balans of herstel.  Soms kan een schijnbaar kleine verandering al ingrijpende gevolgen hebben. Echter het veranderen van bepaalde gewoonten of patronen kan ook lastig zijn en heeft soms tijd nodig.

Ik vind het belangrijk dat mensen zo goed mogelijk geholpen worden, door de juiste disciplines. Ik werk samen met andere therapeuten en verwijs zo nodig door naar de huisarts, osteopaat, coach, psycholoog of diëtist. Ik streef naar een samenwerking met de reguliere geneeskunde. De reguliere en complementaire geneeskunde kunnen elkaar naar mijn idee heel goed aanvullen en versterken.